Er du klar til at den nye iPhone udkommer? 2017 vil være 10-års jubilæet for Apples iPhone, og der forventes derfor at blive præsenteret noget meget specielt til begivenheden. Selvom der stadig er lang tid til, at telefonen udkommer, så er der allerede et hav af rygter, om hvordan telefonen kommer til at se ud, samt hvilke specifikationer den kommer til at få. Hvis vi skal tro nogle af de mange rygter, så er der tale om en ganske imponerende telefon, som uden tvivl bliver den bedste i Apples historie.

Det rygtes at Apple tester helt op mod 10 forskellige iPhone-modeller, så det er langt fra sikkert, hvordan iPhone 8 endeligt kommer til at se ud. Der er faktisk flere rygter som er direkte modstridende, og sådan vil det være indtil at modellen er blevet launchet, indtil da er det hele kun gætværk.

Designet

Designet på telefonen kommer til at være radikalt anderledes. Hele fronten kommer til at blive et kant-til-kant design – toppen plus bunden vil således forsvinde. Det betyder at funktioner som Touch ID, fingeraftryk sensor og frontkameraet vil forsvinde. I stedet for kan Touch ID og kameraet bygges direkte ind i skærmen, hvilket betyder at der stadig ikke vil være nogen hjem-knap. John Ive har ønsket at lancere en iPhone, som ligner et enkelt styk glas i mange år, og netop glasset er også nødvendigt, hvis Apple ønsker at introducere trådløs opladning.

Med et kant-til-kant design, så vil displayet komme til at fylde hele fronten af iPhone, men det er ikke sikkert, om selve displayet vil vokse, eller om Apple vil tilpasse telefonen så den bliver lidt mindre, men stadig beholder den nuværende størrelse. De fleste rygter lyder dog på at Apple vil bruge en 5,5 tommer skærm, mod den nuværende 5 tommer skærm. Telefonen kommer derfor højest sandsynligt til at beholde sin størrelse, men en større del af telefonen kommer til at bestå af skærm.

Selve skærmen siges at komme til at være en OLED og ikke end LCD som hidtil. Dermed bliver det altså muligt for Apple, at introducere en model som er tyndere, bruger mindre strøm og ikke mindst en langt bedre skærm med højere kontrast og mere livagtige billeder. Skærmen vil måske også komme til at have buede sider ligesom Samsung Galaxy S7, men rygterne er meget uklare lige på dette punkt. Skulle iPhone 8 få buede kanter, så er det meget muligt at Apple vælger at gøre siderne som en controller for forskellige gestures.

Til selve kroppen af telefonen tyder alle rygter på, at Apple endelig bevæger sig væk fra aluminium, som ellers er blevet brugt i iPhone 5, 5s, 6, 6S og SE. De vil i stedet vælge at introducere en ny glaskrop, som ikke ligner noget der er set før.

Funktioner

Ligesom det også var tilfældet med iPhone 7, så forventes iPhone 8 at være vandtæt, men det forventes ydermere at den er endnu mere vandtæt og virkelig kan bruges under vandet. Den vil selvfølgelig stadig være i stand til at kunne bruges i regn og tabes i vand. Indvendigt forventes iPhone 8 at have en 10-nanometer A11 chip, som er hurtigere og mere effektiv end dens forgænger som bliver brugt nu. Der er rygter som går på, at iPhone 8 også kommer til at have trådløs opladning og visse biometriske funktioner såsom iris genkendelse (øjet), ansigtsgenkendelse samt gestusgenkendelse. I den større model som formentlig stadig har et dual-linse kamera, forventes det at begge linser har optisk billedstabilisering.

Det siges at Apple har planer om at introducere den iPhone 8 med OLED, som den absolutte “premium” model i deres line, hvilket betyder at der også kommer nogle modeller med standard LED skærmen. Det er stadig uklart præcis hvilken størrelse skærmene kommer til at have, men det ville ligne Apple at lave en model med en “premium” skærm, som er markant dyrere end de andre.

iPhone 8 er stadig under udvikling, ellers også er den i fuld gang med at blive testet. Vi glæder os i hvert fald til at se hvad Apple finder på…

There are currently no comments.